Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/4/2024 21:05:43

Επισκέπτες Online: 668


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


"Στην τροχιά της ανάπτυξης με την συμβολή της Εκκλησίας" του Τρύφωνα Τσομπάνη
09-11-2017
"Στην τροχιά της ανάπτυξης με την συμβολή της Εκκλησίας" του Τρύφωνα Τσομπάνη


Έληξαν με απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης οι οποίες είχαν σχέση με τον εγκαινιασμό του Ναού των Θεοφανείων που βρίσκεται στην περιοχή των Λουτρών. Ο χώρος αυτός, όπου χτίστηκε ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα, θα αποτελέσει εφαλτήριο πνευματικής ανάπτυξης και παιδείας για την περιοχή μας γιατί θα στεγάσει δραστηριότητες που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την λειτουργική κατήχηση της νεολαίας, αλλά  και  με κάθε είδους νεανική και πολιτισμική δραστηριότητα που κινείται στα πλαίσια της ελληνορθόδοξης παράδοσης και του πολιτισμού. Ακόμα ο ναός και οι πρόσθετοι χώροι που θα διαμορφωθούν θα αποτελέσουν χώρο αναψυχής για τα παιδιά και την οικογένεια καθώς επίσης θα αποτελέσουν χώρο λειτουργικής σπουδής της Ορθόδοξης Λατρείας. Ήδη ο Σεβασμιώτατος άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με την Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα με τον Τομέα Λατρείας, Τέχνης και Χριστιανικής Κατήχησης και παραχωρεί τους χώρους στην λειτουργική άσκηση των φοιτητών του ΑΠΘ και στους φοιτητές του Μεταπτυχιακού προγράμματος που θα μπορούν να πραγματοποιούν τα σεμινάριά τους και να απολαμβάνουν την ομορφιά της περιοχής μας. Παράλληλα στο Πολυδύναμο Κέντρο «ΑΓΙΑ ΚΥΡΑΝΝΑ» στο Λαγκαδά εγκαινιάστηκε και αγιάστηκε από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο η έναρξη συνεργασίας της «Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών» της Μητροπόλεως Λαγκαδά, με το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την εκπαίδευση των Ελλαδιτών μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και τις σεμιναριακές συναντήσεις τους στον Λαγκαδά. Έτσι η πόλη μας αποκτά ένα άλλο πρόσωπο και ελκύει το ενδιαφέρον ανθρώπων και επιστημόνων χάρις στην πρωτοβουλία της τοπικής εκκλησίας και κυρίως του σεβασμιωτάτου κ.Ιωάννη που οραματίζεται έναν Λαγκαδά και μια επαρχία ανοιχτή στην σπουδή, στην κοινωνία και τον κόσμο. Θα πρέπει δε να τονιστεί ιδιαίτερα η συμβολή και η προσπάθεια της Μητροπόλεως στο άνοιγμα αυτό και τούτο μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης ανατρέχοντας στο παρεχόμενο έργο και την προσφορά της Μητροπόλεως και του Μητροπολίτη κ. Ιωάννη:  Εκκλησιαστικό Μουσείο, Λαογραφικό Μουσείο, Βιβλιοθήκη με 15.000 βιβλία, Έκθεση παλαιτύπων βιβλίων, Πινακοθήκη Λαγκαδιανών ζωγράφων, τμήμα  εκμάθησης ψηφιδωτού, σχολή βυζαντινής μουσικής, ραδιοφωνικός σταθμός, κατασκηνώσεις, κοινωνικά φροντιστήρια, κοινωνικό παντοπωλείο, πρατήριο ενδύσεως-υποδήσεως, καθημερινό συσσίτιο για 60 άτομα, εκκλησιαστικό  μουσείο στο Σοχό και τη Λητή, αναστήλωση των μεταβυζαντινών ναών που λειτουργούν ως επισκέψιμοι λειτουργικοί χώροι. 

Όλα αυτά αποδεικνύουν το αληθινό πρόσωπο μιας  Εκκλησίας που ενδιαφέρεται να είναι κοντά στους νέους, κοντά στα προβλήματα  του κόσμου αλλά και που σκέφτεται και λειτουργεί με τον ορίζοντα της επόμενης τριακονταετίας καθώς οι δομές και οι δράσεις που δημιουργεί  θα είναι κεντρικά θέματα για ακόμα τριάντα τουλάχιστον χρόνια. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium