Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/6/2024 18:01:05Επισκέπτες Online: 673


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΜΠΟΓΔΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ
21-03-2011
ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΜΠΟΓΔΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ

Μεγάλη επιτυχία είχε η δράση που αφορούσε την καθαριότητα της κοίτης του Μπογδάνα από τα ελαστικά.

Παρά τη βροχή, το κρύο και τη λάσπη, περισσότεροι από 250 εθελοντές πολίτες του Δήμου Λαγκαδά «έβαλαν τα δυνατά τους» και σε λιγότερο από τέσσερις ώρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 40 φορτηγά λάστιχα συγκεντρωτικά, μαζί με μία πρόχειρη αποκομιδή που έγινε το Σάββατο.

Η πρωτότυπη δράση οργανώθηκε από τον Δήμο Λαγκαδά μέσω της αντιδημαρχίας Καθαριότητας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Α.Χαριτωνίδης μετά το τέλος της δράσης, μίλησε στο lagadas.net: «Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στον καθαρισμό του ποταμού Μπογδάνα. Η συμβολή τους ήταν πολύ σημαντική, ενώ η προσπάθεια για έναν καθαρό και «πράσινο» δήμο θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις που αφορούν την καθαριότητα και το περιβάλλον».Τα χιλιάδες λάστιχα που μαζεύτηκαν από την κοίτη του ποταμού θα δοθούν προς ανακύκλωση, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαριτωνίδη «το δεύτερο βήμα είναι να ορίσουμε συγκεκριμένες άδειες χώρων για σταθμούς συγκέντρωσης αδρανών και ογκωδών αντικειμένων, ώστε να μην πετιούνται ανεξέλεγκτα».   Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, οι Αντιδήμαρχοι  Χαριτωνίδης Αναστάσιος, Σισκούδης Αστέριος, Τουλουπίδης Γεώργιος, Θεοδωρίδης Αθανάσιος, Ταχματζίδης Ιωάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων, τοπικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου, γονείς, εκπαιδευτικοί και  μικρά παιδιά.
Η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Λαγκαδά, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την οικολογική ευαισθητοποίηση των Δημοτών καθώς θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες δράσεις και στις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium