Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/7/2022 04:03:46
    Επισκέπτες Online: 356


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ


Μυγδονία και Καλλίνδοια τα δύο μεγάλα "αγκάθια" του Καλλικράτη στην επαρχία Λαγκαδά

Πυρετώδεις
διεργασίες εξελίσσονται στο υπουργείο Εσωτερικών για το κλείσιμο του «Καλλικράτη» στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς τα «αγκάθια» είναι αρκετά και το υπουργικό συμβούλιο όπου θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο, προ των πυλών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση, όπου παρουσία του πρωθυπουργού θα κατατεθεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και αύριο, σε διαφορετική περίπτωση έως την ερχόμενη Τρίτη.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η ηγεσία του υπουργείου κάνει τις τελευταίες συζητήσεις με βουλευτές της Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά την ύπαιθρο του νομού, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που δημοσίευσε χτες ο «Α» για την ίδρυση εννέα δήμων, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια κενά στη σύνθεση του παζλ του «Καλλικράτη» στην περιοχή ως προς τη σύνθεσή τους. Εδώ τα «αγκάθια», λένε έγκυρες πηγές, είναι δύο δήμοι, της Μυγδονίας και των Καλλινδοίων.

Η Μυγδονία παίζεται ακόμη αν θα μετάσχει στο δημοτικό σχήμα με το Ωραιόκαστρο και την Καλλιθέα ή αν θα συνενωθεί στο μεγάλο δήμο Λαχανά - Ασσήρου - Βερτίσκου - Λαγκαδά - Κορώνειας - Εγνατίας.

Για δε το δήμο Καλλινδοίων εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε αυτόν το δήμο ή στο νέο δήμο που θα απαρτίζουν οι Απολλωνία - Μάδυτος - Αγιος Γεώργιος - Ρεντίνα.

Στο μεταξύ, οι δήμαρχοι Μυγδονίας, Ασσήρου και Λαχανά που έκλεισαν προειδοποιητικά χτες το πρωί για δύο ώρες το ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη, κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα και το υπουργείο Εσωτερικών. Θα επιδιώξουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου για να υπενθυμίσουν την πρότασή τους να αποτελέσουν οι τρεις δήμοι τους έναν αυτόνομο ΟΤΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών είναι ειδικά στην επαρχία Λαγκαδά να δημιουργηθούν τρεις δήμοι, ο ένας εκ των οποίων θα είναι στον ορεινό όγκο και θα τον αποτελούν ο Σοχός με την Αρέθουσα.

Της Αννίτας Στιβακτάκη, αναδημοσίευση απο την εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", 21/04/2010 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium