Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2023 21:00:05 Επισκέπτες Online: 740


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΒΟΛΒΗΣ
22-03-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΒΟΛΒΗΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 η πρώτη προσπάθεια εθελοντικού καθαρισμού του ρέματος Μπογδάνα, στο ύψος της γέφυρας Ασσήρου - Λαγκαδά, που διοργανώθηκε από το Δήμο Λαγκαδά μέσω της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης και το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος.

Ο καθαρισμός αφορούσε στην απομάκρυνση από την  κοίτη του Μπογδάνα των συσσωρευμένων ελαστικών, σε μια προσπάθεια αφύπνισης της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και ανάδειξης του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καταστώντας σαφές ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
Στο σημείο καθαρισμού παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Αναστασιάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, υπάλληλοι του Δήμου, υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης, καθηγητές, δάσκαλοι, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι Ασσήρου και Λαγκαδά, εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, γονείς και παιδιά, όπου με έντονο το ενδιαφέρον και τη διάθεση παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κατάφεραν να δώσουν πολύ γρήγορα μια διαφορετική εικόνα, αφού συγκεντρώθηκαν πάνω από 40 φορτηγά λάστιχα τα οποία θα δοθούν για ανακύκλωση.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δηλώσεις που έγιναν από το Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Αναστασιάδη, τον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος κ. Αναστάσιο Χαριτωνίδη και την Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης κ. Δήμητρα Μπόμπορη  που έδωσαν, μεταξύ άλλων, από κοινού την υπόσχεση να συνεχιστούν ανάλογες δράσεις ευαισθητοποίησης, αναλαμβάνοντας ο κάθε φορέας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την προστασία της περιοχής.
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium