Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/6/2022 06:44:44
    Επισκέπτες Online: 357


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
22-03-2011
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Σε χαλαρό κλίμα διεξήχθη η 6η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά τη Δευτέρα 21 Μαρτίου.
Τα πρώτα θέματα που ψηφίστηκαν αφορούσαν τους κανονισμούς λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής, της επιτροπής ποιότητας ζωής, των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και του συμβουλίου ένταξης μεταναστών. Επίσης, ορίστηκαν τα μέλη της ΔΗΚΕΛ και της ΔΕΥΑΛ με προέδρους τους Γιώργο Σεπιάδη και Σταύρο Τερζάκη αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, ψηφίστηκε η πίστωση ποσού 134.000 ευρώ και η κατανομή τους στις σχολικές επιτροπές του δήμου για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανώ των σχολείων του δήμου Λαγκαδά.
«Όχι στις πολυτέλειες» στις εθνικές εορτές
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Στέλιος Σισκούδης ανέφερε πως φέτος -λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης του δήμου- θα διατεθούν λιγότερα χρήματα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε σχέση με το σύνολο του ποσού που διατέθηκαν πέρσι από το σύνολο των πρώην δήμων του δήμου Λαγκαδά. Συνολικά το ποσό που ψηφίστηκε για φέτος είναι 6.000 ευρώ, που θα διατεθεί για την αγορά στεφανιών, των καθιερωμένων λουκουμιών και λοιπών κερασμάτων.  «Θα κοπούν τα περιττά έξοδα, δηλαδή οι δεξιώσεις με αστακούς,  ουίσκι και φιστίκια, που γίνονταν σε κάποιους πρώην δήμους» ανέφερε ο αντιδήμαρχος. «Εμείς στο δήμο Λαχανά ψηφίζαμε από 30.000 ευρώ σε κάθε τέτοια εκδήλωση. Τι θα φάμε τώρα, μόνο φοντάν; Από παντεσπάνι μας πάτε τώρα στη φρυγανιά» δήλωσε χαριτολογώντας ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χαριτωνίδης και ο δήμαρχος στο ίδιο ύφος του ανέφερε «φέτος θα έχουμε χαβίτς», εννοώντας το ποντιακό φαγητό.  
Η απάντηση στο σχόλιο του κ. Χαριτωνίδη ήρθε άμεσα από τον πρώην δήμαρχο Λαχανά Παντελή Πάσχο: «Εμείς αστακούς δεν είχαμε ποτέ. Να δοθούν στοιχεία για πόσα λεφτά ξοδεύονταν τελικά από τις 30.000 ευρώ που ψηφίζαμε» και κατέληξε λέγοντας «μακάρι να μπορούσε και ο νέος δήμος Λαγκαδά να κάνει τα μισά απ’ αυτά που έκανε ο πρώην δήμος Λαχανά για τις εθνικές επετείους». «Εμείς αντί για αστακούς, βάλαμε καβούρια (στις τσέπες) » ανάφερε ο δήμαρχος. Ο ίδιος τόνισε για το θέμα πως όλες οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε όλους τους οικισμούς, ενώ η μεγάλη παρέλαση στο Λαγκαδά θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει και αντιπροσωπείες μαθητών του λυκείου από όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου.

Τα υπόλοιπα θέματα
Τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν ορισμούς μελών για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών, διενέργειας διαγωνισμού προμηθειών και επίλυσης φορολογικών διαφορών. Ενδιαφέρον παρουσίαζε το 22ο θέμα που αφορούσε τον ορισμό εκπροσώπου του δήμου ως μέλος στην επιτροπή χορήγησης άδειας εγκατάστασης εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων. Ο κ. Χαριτωνίδης πρότεινε τον κ. Πάσχο που δέχτηκε με ευχαρίστηση, ενώ ο ίδιος συμμετέχει ως αναπληρωτής.
Επίσης, ο κ. Χαριτωνίδης ενημέρωσε το σώμα για την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στο δήμο Λαγκαδά για το 2011, σε συνεργασία και με άλλους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.
Επίσης, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου καθορίστηκε το ωράριο λειτουργίας μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ως τις 2.00 τα ξημερώματα.
Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα του εργοστασίου καύσης που προωθείται για κατασκευή εντός του χώρου του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δήλωσαν τη διαφωνία τους σε αυτή την ενέργεια και τόνισαν πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του ΧΥΤΑ.  
 
Το «γιαλαντζί» τσιγάρο
Μπορεί να διαβάζει, να ακούει τις απόψεις των συμβούλων, να παρεμβαίνει και να συντονίζει τη συνεδρίαση, όμως παρακολουθεί συνεχώς και ότι γίνεται στον πίσω χώρο των δημοτών. Έτσι, όταν με το αετίσιο μάτι της είδε κάποιον να καπνίζει μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την ώρα της συνεδρίασης, η κ. Γραικού αμέσως του έκανε παρατήρηση. Μόνο που ο καπνιστής αποδείχτηκε «γιαλαντζί» και της απάντησε «καπνίζω ψεύτικο, γιατί προσπαθώ να το κόψω», αλλά προκειμένου να μην προκαλέσει περισσότερο, το έβαλε στην τσέπη του.

Αλλά, δεν είναι μόνο αυτό. Η διπλανή αίθουσα, που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν ως «καπνιστήριο», δεν είχε πλέον ίχνος καπνού. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο φαίνεται πως «φόβισαν» τους θεριακλήδες συμβούλους και δημότες. Να το καθιερώσετε σε κάθε συνεδρίαση κ. δήμαρχε, καθώς φαίνεται πως με τα λόγια… κάποιοι ήταν ανυπάκουοι!


Ρεπορτάζ Πασχάλης Μητρακούδης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium