Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 05:43:46Επισκέπτες Online: 341


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Χριστίνα Βοσνακίδου 1982-2018:  Όταν οι άγγελοι ξαναγυρνούν στον ουρανό...
15-01-2018
Χριστίνα Βοσνακίδου 1982-2018: Όταν οι άγγελοι ξαναγυρνούν στον ουρανό...


Οι άγγελοι, λέει η εκκλησία, είναι  «πνεύματα εις διακονίαν αποστελλόμενα», δηλαδή για να υπηρετήσουν κάποιο θείο και μεγάλο σκοπό για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον. Έρχονται λοιπόν στη γη και επιτελούν αυτό το έργο.

Η Χριστίνα που την Κυριακή αποθέσαμε στην αγκαλιά της μάνας γης του Λαγκαδά, έμεινε πάνω στη γη μας για 36 χρόνια ακριβώς για να επιτελέσει αυτό το μεγάλο έργο της, τον μεγάλο σκοπό της, σκορπίζοντας αγάπη, ελπίδα, παρηγοριά, κουράγιο, δύναμη, γνώση, για να δείξει σε όλους μας ότι μπορούμε το πρόβλημα να το κάνουμε ευκαιρία, την αρρώστια μας καμπάνια ενημέρωσης, τον αγώνα μας κοινωνία αγάπης, τη γνώση μας αφορμή για ενημέρωση, τον πόνο μας αρετή υπομονής, την αγωνία μας αγώνα, την ασθένεια σθένος, και την καρδιά μας μια απέραντη αγκαλιά που θα μπορεί να χωρά όλους αυτούς που χώρεσε η καρδιά της Χριστίνας, όλους αυτούς τους ασθενείς που η νευροϊνωμάτωση έγινε αχώριστος σύντροφος και σταυρός βαρύς, τον οποίο η αγάπη της ελάφρωνε όσο μπορούσε χαρίζοντας στιγμές ανακούφισης και παρηγοριάς. Το έδειχνε ως το τέλος ότι η ψυχή της ήταν πολύ δυνατότερη από την ασθένεια, η αγάπη της διαχέονταν στον εθελοντισμό, οι σπουδές της στην ψυχολογία οπλισμός ισχυρός για να παλέψει, να μιλήσει, να διεκδικήσει, να διδάξει, να γράψει, να φωνάξει για εγρήγορση. Η αγάπη της για τη ζωή και τους ανθρώπους, και κυρίως τους οικείους της που ήταν ασπίδα και ζεστή αγκαλιά, φαινόταν στα γραπτά της και στα μηνύματά της όπου ξεχείλιζε η τρυφερότητα και η στοργή. Έδινε, έδινε, έδινε συνεχώς ΑΓΑΠΗ, αυτό που ήταν ο μοναδικός της θησαυρός και χαρακτήριζε όλη της τη ζωή. Τα Χριστούγεννα μας εύχονταν διαδικτυακά «χρόνια πολλά και δημιουργικά, αγάπη, δύναμη και ελπίδα» και έλεγε στους φίλους της «είστε υπέροχοι», ναι γιατί και η Χριστίνα είναι υπέροχη και θα παραμένει στη σκέψη όλων υπέροχη και φωτεινή, ζωντανό παράδειγμα δυναμισμού και αγάπης. Από σήμερα η Χριστίνα ξαναγυρίζει στον ουρανό, απ’  όπου ήρθε ως ευλογία και ως άγγελος για να χαρίσει αυτά που χάρισε σε όσους την γνώρισαν και την αγάπησαν. Σίγουρα ο πόνος και η πίκρα των οικείων  και φίλων είναι μεγάλη, όμως είναι μεγάλη και η τιμή που γνωρίσαμε ένα πραγματικό άγγελο ειρήνης, αγάπης και χαράς.

Καλή διαμονή Χριστίνα στη χώρα του Αχωρήτου και στην αυλή των αγγέλων!

 

                                                                                         Τρύφων  Τσομπάνης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium