Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/12/2023 17:45:34

Επισκέπτες Online: 861


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΑΡΕΤΗ
24-03-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΑΡΕΤΗ
 
Να γίνει χώρος πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού

Την ικανοποίησή της για την επικείμενη συμφωνία σχετικά με την οριστική παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη στο δήμο Λαγκαδά, εκφράζει με ανακοίνωσή της η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία-Αλληλεγγύη».

Η κίνηση ζητάει την ορθολογική αξιοποίηση του στρατοπέδου ως ελεύθερου χώρου πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού για τους δημότες του Λαγκαδά. Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει απόφαση τον Οκτώβριο του 2010 για λειτουργία σταθμού μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ στο στρατόπεδο Μπαρέτη, ο οποίος τελικά λειτούργησε σε χώρο δίπλα στο στρατόπεδο, καθώς εκκρεμούσε η παραχώρηση.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Τα μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης Οικολογία - Αλληλεγγύη χαιρετίζουμε την επικείμενη συμφωνία για την οριστική παραχώρηση του Στρατοπέδου Μπαρέτη  στο Δήμο Λαγκαδά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η οποία ανακοινώθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου (22/03/2011).

Πάγια θέση της παράταξης μας είναι ότι οι χώροι των πρώην στρατοπέδων θα πρέπει να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες, να αντιμετωπιστούν  στο σύνολό τους, και να μην κατακερματιστούν με οικοπεδοποίηση. Να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου ώστε να αποκατασταθούν τα τοπικά οικοσυστήματα για αναψυχή και περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Το υφιστάμενο κτιριακό απόθεμα πρέπει να διατηρηθεί, να αποκατασταθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να καλύψει νέες χρήσεις που κρίνονται απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό της πόλης, πάντα όμως με σεβασμό στο χαρακτήρα και στην  ιστορική αναφορά της αρχικής του χρήσης.

Επειδή μετά την παραχώρηση των στρατοπέδων αρχίζει η συζήτηση για δήθεν «αξιοποίηση» του και ακούγονται πολλές και διάφορες προτάσεις  για να  μεταφερθούν εντός του στρατοπέδου δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. Πυροσβεστική) ή να ανεγερθούν Πανεπιστημιακές σχολές δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην πρόθεση μετατροπής ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου σε χώρο έντονης οικοδομικής δραστηριότητας.

Ήμασταν αλληλέγγυοι με τις κινητοποιήσεις και τα διαβήματα της Οικολογικής Ομάδας Λαγκαδά προκειμένου να μην μετατραπεί  το πρώην στρατόπεδο Μπαρέτη σε σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ενεργών πολιτών και της «Οικολογικής Ομάδας Λαγκαδά»  για μια ορθολογική αξιοποίηση του στρατοπέδου ως ελεύθερου χώρου πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού, και πολιτισμού για τους δημότες του Λαγκαδά και συνυπογράφουμε  το κείμενο των θέσεων τους.

Ακολουθεί το κείμενο των υπογραφων της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΠΑΡΕΤΗ:

Οι κάτωθι υπογράφοντες πολίτες του Δήμου Λαγκαδά ζητούμε το πρώην στρατόπεδο Μπαρέτη να μην χρησιμοποιηθεί για κανέναν άλλον σκοπό παρά μόνο για πάρκο υπερτοπικής σημασίας πρασίνου, αθλητισμού, και πολιτισμού, καθώς επίσης τα ήδη υπάρχοντα κτήρια να χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΑΠΗ, Παιδικοί σταθμοί, Σχολεία του νέου Δήμου, κλπ.)

Όποιος /-α θέλει να συνυπογράψει το παραπάνω κείμενο μπορεί να στείλει mail με τα στοιχεία του /της στη διεύθυνση: contact@eclology-salonika.org 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium