Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/7/2024 22:56:43Επισκέπτες Online: 465


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
24-03-2011
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα γιορταστεί και φέτος με την απαιτούμενη λαμπρότητα στην πόλη του Λαγκαδά, με την επίσημη δοξολογία και άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με φροντίδα του Δήμου, ώστε να αποταθεί ο φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, καθώς και να τιμηθεί η ηρωική γενιά του 1821, που έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως Λαός.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Στα πλαίσια του εορτασμού προβλέπονται για την πόλη του Λαγκαδά:
1. Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08.00 της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων, κατοικιών και κεντρικών οδών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Ωρα 07.30: Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης μας.
Ωρα 09.45: Πέρας προσέλευσης επισήμων και προσκεκλημένων
Ωρα 10.15: Η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη. Κατ΄ αυτήν καλούνται να παραστούν όλες οι Πολιτικές Αρχές και Υπηρεσίες του τόπου με τους υπηρετούντες Δημοσίους Υπαλλήλους, οι Διοικήσεις και το προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, Οργανώσεων, Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, αντιπροσωπείες Συλλόγων, Σωματείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους, τα Σχολεία και όλος ο Λαός της πόλης. Ιδιαίτερα προσκαλούνται οι ανάπηροι, τραυματίες, έφεδροι πολεμιστές, στους οποίους θα δοθεί εξέχουσα θέση.
Εντός του Ιερού Ναού και μετά το πέρας της Δοξολογίας θα γίνει εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά.
Ωρα 11.15: Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης και κατάθεση στεφάνων. Σειρά κατάθεσης στεφάνων: 1. Εκπρόσωπος Ελληνικού Κοινοβουλίου, 2. Δήμαρχος Λαγκαδά, 3. Διοικητής 194 MLRS, 4. Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, 5. Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά, 6. Εκπρόσωπος των Δημοσίων Υπηρεσιών, 7. Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τραυματιών και Εφέδρων Αξιωματικών κ. Αλέξανδρος Κούκος, 8. Μακεδονομάχοι από εκπρόσωπο οικογένειας Μακεδονομάχων, 9. Ενωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, ως εκπρόσωπος των Πολιτιστικών και Αθλητικών Φορέων της πόλης, 10. Γενικό Λύκειο Λαγκαδά, 11. ΕΠΑΛ Λαγκαδά, 12. ΙΕΚ Λαγκαδά, 13. ΕΠΑΣ Λαγκαδά, 14. 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 15. 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 16. 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 17. 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, 18. 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, 19. 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Εθνικός Υμνος - Πέρας τελετής.
Ωρα 12.00: Έναρξη παρέλασης στον καθιερωμένο χώρο παρελάσεων της οδού Λουτρών, από την μαθητική νεολαία όλων των σχολείων της πόλης καθώς και αντιπροσωπευτικά τμήματα από τα Σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων και Τμημάτων Στρατού.
Σειρά παρελάσεως: 1. 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικά Σχολεία Λαγκαδά, 2. Αντιπροσωπευτικά τμήματα των Δημοτικών Σχολείων των Δημοτικών Ενοτήτων Ασσήρου, Βερτίσκου, Καλλινδοίων, Κορώνειας, Λαγκαδά, Λαχανά και Σοχού, 3. 1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσια Λαγκαδά, 4. Γενικό Λύκειο Λαγκαδά, 5. ΕΠΑΛ Λαγκαδά, 6. ΙΕΚ Λαγκαδά, 7. ΕΠΑΣ Λαγκαδά, 8. Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, 9. Στρατός.
Η Δημοτική Αρχή, μετά το πέρας της παρελάσεως, θα παραθέσει δεξίωση στο Δημαρχείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προς τις Αρχές και τους κατοίκους της πόλης.
 
Παρακαλούμε η αναδημοσίευση να συνοδεύεται με την αναφορά της πηγής www.lagadas.net. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium