Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/10/2023 10:04:20


 Επισκέπτες Online: 581


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑΣ
30-03-2011
ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, συζητήθηκε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης που αφορούσε την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως στόχος της διοίκησης είναι το παλιό εργοστάσιο που λειτούργησε ως κονσερβοποιία να αξιοποιηθεί και να μετατραπεί σε έναν πολυχώρο πολιτισμού, όπου θα μπορούν να έχουν τη στέγη τους όλοι οι πολιτιστικοί φορείς του νέου δήμου και να προβάλλουν τις δράσεις τους. Ο ίδιος είχε επαφή με τον σημερινό πρόεδρο της Ενωσης, όπου και συμφωνήθηκε η καταβολή συμβολικού τιμήματος 1.000 ευρώ το χρόνο για την ενοικίαση του χώρου με 10ετές ή 12ετές συμβόλαιο. Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός αμφιθεάτρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσείου παλιών μηχανών του πρώην εργοστασίου με φωτογραφίες εκείνης της εποχής καθώς και  θερινού κινηματογράφου και αναψυκτηρίου, δράσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θετικά στην προσέλκυση τουρισμού σε συνδυασμό με τα Λουτρά Λαγκαδά. Για την προώθηση του θέματος ο δήμαρχος πρότεινε τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΛ κ. Σεπιάδη, ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καραγιάννης ανέφερε πως θα ήταν καλύτερο να γίνει συμβόλαιο μακράς μίσθωσης -πέραν των 12 ετών- ώστε να αποσβεστεί το κόστος της επένδυσης. Στην ερώτηση του επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γεωργουδάκη σχετικά με την πηγή χρηματοδότησης και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο δήμαρχος ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα Leader, ενώ ένα μέρος του κόστους θα καλυφθεί από δωρεές και χορηγίες. Για το δεύτερο θέμα ανέφερε πως ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και το πρώην εργοστάσιο διεκδικείται από την Αγροτική τράπεζα, που όμως δεν μπορεί να το πάρει.
Τέλος, στην ερώτηση του κ. Ράβναλη σχετικά με την πορεία του Μπίλειου Πολιτιστικού Κέντρου που παραμένει εδώ και πολλά χρόνια ανολοκλήρωτο, ο δήμαρχος ανέφερε πως μέχρι τα τέλη του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ρεπορταζ Πασχάλης Μητρακούδης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium