Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/4/2024 07:16:55

Επισκέπτες Online: 725


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Προσοχή στα "ληγμένα"
17-09-2018
Προσοχή στα "ληγμένα"


Χρονογράφημα του Τρύφωνα Τσομπάνη

Όπως θα ξέρετε, ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά και ιδιαίτερα στη διατροφική αλυσίδα έχει πάντα μια ημερομηνία λήξεως η οποία σηματοδοτεί την χρησιμότητα ή και την επικινδυνότητα ενός προϊόντος. Αν η ημερομηνία αυτή αγνοηθεί τότε ο χρήστης έχει σοβαρό πρόβλημα με όλα τα…γνωστά συνεπακόλουθα!!! Το ίδιο όμως φίλοι μου μπορεί να συμβεί στην καθημερινότητά μας αλλά βέβαια και στην πολιτική μας ζωή. Ακόμα και οι φιλίες και οι σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξεως όταν συντρέχουν διάφοροι λόγοι, όπως π.χ. απαγοήτευση από την συμπεριφορά, αστάθεια χαρακτήρα, ψεύτικοι όρκοι πίστης και αγάπης, λοξοκοιτάγματα, παράνομες σχέσεις, εγωϊσμοί κλπ. Επομένως όταν έλθει αυτή η στιγμή και ραγίσει το ποτήρι, πρέπει να κάνεις αυτό που λέει ο Νταλάρας σ’ ένα θαυμάσιο τραγούδι του: «σαν ραγίσει το ποτήρι δεν τ΄αγγίζεις άλλο πιά, βάζεις μέσα ένα λουλούδι και στολίζεις μια γωνιά»! Σοφή, πολύ σοφή θα έλεγα πρόταση!

Όμως αυτά που συνήθως γίνονται στις ανθρώπινες σχέσεις και στα ληγμένα, δυστυχώς δεν ισχύουν στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Βλέπεις άτομα επί 25 χρόνια να ασχολούνται με τα κοινά, με μηδενική προσφορά στον τόπο (παρά μόνο στον εαυτό τους), με μηδενική αξία, με μεγάλη ευθύνη για το πισωγύρισμα του τόπου, ή κάποιοι που μπήκαν στο ράφι της πολιτικής με ωραία συσκευασία και καλή διαφημιστική καμπάνια, αλλά η ημερομηνία λήξης ήταν μικρή (όπως τα γιαούρτια). Τόσο μπορούσαν οι άνθρωποι, τόσο έκαναν! Κι όμως κάποιοι  κάνουν αυτό που συνήθως γίνεται, δηλ. βάζουν μια νέα αυτοκόλλητη ετικέτα  λήξης πάνω στην παλιά και συνεχίζουν ακάθεκτοι να λανσάρουν την ληγμένη τους «ζωτικότητα» και δραστηριότητα!!! Κρίμα γι αυτούς και για τον τόπο κυρίως, γιατί άντε, αν φας ένα ληγμένο πάς στο wc και ταλαιπωρείσαι για λίγο, όμως μια εικοσαετία βρε αδερφέ να τρώμε ληγμένες πολιτικές προσωπικότητες και προτάσεις, είναι εγκληματικό και αναξιοπρεπές. Πάντα και οι πιο άξιοι του κόσμου κάποτε παίρνουν σύνταξη! Σίγουρα πάντως υπάρχουν και προϊόντα μακράς διαρκείας, αλλά αυτά είναι κρέμες, κολόνιες, και είδη μπάνιου!!! Θα μου πει κάποιος γιατί να μη ψηφίσω τον φίλο μου που είναι καλό παιδί; Η απάντηση που έδιναν οι παλιοί Λαγκαδιανοί ήταν σοφότατη: Στο καλό παιδί δίνεις μια σοκολάτα και το αμείβεις, δεν το κάνεις δήμαρχο! Στην διοίκηση όμως μιας χώρας, ενός τόπου, ενός Δήμου, δεν βάζεις κάποιον επειδή απλά είναι καλό παιδί, (χιλιάδες τέτοια υπάρχουν) αν και αυτό μπορεί να είναι συζητήσιμο για το πώς εννοεί κάποιος το καλό παιδί, γιατί κι ο κλέφτης τον κλέφτη θεωρεί καλό παιδί, και ο λαδιάρης τον λαδιάρη. Στη διοίκηση θέλει ανθρώπους με επάρκεια, με γνώση, με επαγγελματισμό, με αυτόματο πολιτικό αισθητήριο, με αποτελεσματικότητα, με ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων, με κοινωνική ευαισθησία, με εξυπνάδα, με παιδεία και κυρίως σεβασμό στον τόπο, την ιστορία του, και τον πολίτη. Αν αυτά δεν υπάρχουν, τότε ο τόπος θα είναι περίπου όπως κι ο Λαγκαδάς!!

Προσοχή στα ληγμένα λοιπόν γιατί κινδυνεύουμε όλοι!!!

                                                Τρύφων Τσομπάνης

 

ΥΓ. Oι σκέψεις αυτές γράφονται με αφορμή τις συζητήσεις για τις δημοτικές εκλογές, ελπίζοντας πως δεν θα ξανακούσουμε τα ίδια ψέματα από τα ίδια πρόσωπα!

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium