Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/2/2023 07:56:14

 Επισκέπτες Online: 447


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ
08-04-2011
ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ

Πέμπτη 7/4. Ένοχος κρίθηκε ο Π. Ψωμιάδης από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης που επέβαλε στον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας ποινή φυλάκισης 12μηνών με 3ετή αναστολή.


Την ενοχή του για παράβαση καθήκοντος πρότεινε και ο εισαγγελέας. Ο Π. Ψωμιάδης κατηγορείται ότι απάλειψε πρόστιμο σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα, συστηματικά και κατα εξακολούθηση, μειώνοντας το πρόστιμο των 89.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για «ανθρωπιστικούς λόγους»!!!. Καταβεβλημένος και φανερά εκνευρισμένος αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος «φυγαδεύτηκε» μετά τη λήξη της δίκης σε άλλο όροφο του δικαστικού μεγάρου, από το οποίο αποχώρησε στη συνέχεια, από την πίσω πόρτα. Ο Π. Ψωμιάδης περίμενε να είναι υπέρ του η σημερινή απόφαση του Εφετείου. Στην απολογία του τόνισε ότι «έδρασα καθ όλα νόμιμα», αρνούμενος την κατηγορία για την παράβαση καθήκοντος. Τόνισε επίσης ότι δεν ξέρει πολλά γράμματα αφού τέλειωσε μόνο το γυμνάσιο, γιατί οι γονείς του δεν είχαν τη δυνατότητα να τον σπουδάσουν και προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στους συνεργάτες του αφού όπως είπε «Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου. Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας».
«Έδρασα όπως θεώρησα ότι είναι ανθρώπινα σωστό. Έλαβα υπόψη την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη του πρατηρίου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και γι αυτό προχώρησα στη μείωση του προστίμου. Εξάλλου, το κατώτατο όριο ήταν τα 145 ευρώ και εγώ το μείωσα στα 1.000 ευρώ». Υπέρ του περιφερειάρχη κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τσαμασλής και ο νομικός σύμβουλος της νομαρχίας κ. Δράσας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και την καταδικαστική απόφαση, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θύμιος Σώκος είναι πλέον υποχρεωμένος να θέσει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη άμεσα σε αργία κάτι που σημαίνει ότι χάνει το αξίωμά του.
Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας θα τεθεί σε αργία ακόμη και στην περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Η πλειοψηφούσα παράταξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί να εκλέξει νέο περιφερειάρχη, μετά την οριστική παύση του Περιφερειάρχη ή την αργία των έξι μηνών ή του ενός έτους, ανάλογα με την απόφαση Ραγκούση. Από την ψηφοφορία εξαιρούνται οι αντιπεριφερειάρχες.
Νοµικοί επισηµαίνουν ότι ο Παναγιώτης Ψωµιάδης έπρεπε να είχε ήδη τεθεί σε αργία από την πρώτη ηµέρα που εξελέγη περιφερειάρχης, σύµφωνα µε το άρθρο 236, παρ. 2 του «Καλλικράτη».
Η απόφαση του Εφετείου για τον Π. Ψωμιάδη θεωρείται τελεσίδικη. Ασχέτως εάν προσβάλλει την απόφαση με αναίρεση στον Άρειο Πάγο, ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Μιλάει για "τελεσίδικη" και όχι για "αμετάκλητη" απόφαση. Κατά συνέπεια ο Ψωμιάδης εκπίπτει του... αξιώματος, μόλις καθαρογραφεί εντός των ημερών η απόφαση του πενταμελούς Εφετείου.


ΠΗΓΗ: www.oraiokastro.net
Η φωτογραφία είναι απο το www.taxalia.blogspot.com
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium