Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/6/2022 15:02:30
    Επισκέπτες Online: 564


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΟΡΩΝΕΙΑ: ΕΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ
28-04-2010
ΚΟΡΩΝΕΙΑ: ΕΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ


Καταγγελίες, παραιτήσεις και ένταση έχει προκαλέσει στο δήμο Κορώνειας η υπόθεση της διαχείρισης των βοθρολυμάτων. Ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Χουλιάρας, έχει υποβάλει την παραίτησή του και προχώρησε σε καταγγελίες εναντίον του νυν δημάρχου, Χαράλαμπου Παπαδόπουλου. Ο τελευταίος κάνει λόγο για προσωπικές εμπάθειες και... συμφέροντα.

Ο κ. Χουλιάρας επισημαίνει στην καταγγελία του ότι το βυτιοφόρο φορτηγό μεταφοράς αστικών λυμάτων του δήμου από την άδεια κυκλοφορίας του προορίζεται δεσμευτικά για την εκκένωση των βόθρων των δημοτικών καταστημάτων, όμως «με εντολή δημάρχου χρησιμοποιείται για τη συλλογή λυμάτων κατοικιών και καταστημάτων, εισπράττοντας κόμιστρο 40 ευρώ και χωρίς την έκδοση οποιουδήποτε παραστατικού». Μάλιστα, κάνει λόγο για πέντε δρομολόγια ημερησίως και συνολικό ετήσιο ποσό που λαμβάνει ο δήμος δίχως παραστατικά ύψους περίπου 48.000 ευρώ. Επίσης, σημειώνει ότι «το βυτιοφόρο αδειάζει σε ερημικές περιοχές του δήμου» και τις ρυπαίνει.

Ο κ. Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, αντικρούει τις κατηγορίες, επισημαίνοντας πως «το βυτιοφόρο προμηθεύτηκε ο πρώην δήμαρχος και κάναμε μεγάλο αγώνα για να πάρουμε και άδεια μεταφοράς λυμάτων από τους δημότες κι όχι μόνο από τα καταστήματα του δήμου. Ωστόσο, υπάρχει ένα κλειστό κύκλωμα βυτιοφορέων που αντιδρούν σ' αυτό. Εμείς κάνουμε τη συλλογή των λυμάτων δωρεάν. Για να τα μεταφέρουν οι ιδιώτες θέλουν μέχρι και 120 ευρώ το φορτίο, ποσό δυσθεώρητο για τα οικονομικά των δημοτών μας. Προσπαθήσαμε να διοχετεύσουμε τα λύματα στο βιολογικό καθαρισμό της Θεσσαλονίκης, όμως η ΕΥΑΘ δεν τα δέχτηκε κι έτσι σε συνεργασία με το φορέα διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης τα απορρίπτουμε σε συγκεκριμένους χώρους, περιορίζοντας την όποια ρύπανση».


Απο την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, 28/04/2010 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium