Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/6/2022 09:03:35
    Επισκέπτες Online: 479


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΓΙΝΑΚΗΣ: Ο ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
30-04-2011
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΓΙΝΑΚΗΣ: Ο ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Πρωταθλητής στην ταχύτητα
 
Ο νεαρός αθλητής εξηγεί πώς ξεκίνησε να ασχολείται με τις μηχανές ανωμάλου δρόμου
 
Του Πασχάλη Μητρακούδη απο το περιοδικό "Επαρχία Λαγκαδά"
 
 
Ο Γιώργος Δαργινάκης γεννήθηκε το 1988 και ζει στο Λαγκαδά. Είναι τεταρτοετής φοιτητής της σχολής Ηλεκτρονικών - Μηχανολόγων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συμμετέχει επαγγελματικά σε αγώνες με μηχανές ανωμάλου δρόμου (enduro-motocross).
Η πρώτη του επαφή με τις μηχανές έγινε σε ηλικία 15 ετών, επηρεασμένος κυρίως από τον μεγαλύτερο αδερφό του, που οδηγούσε από μικρός. «Γοητεύτηκα από την ταχύτητα και την αίσθηση του κινδύνου που νιώθει κανείς όταν οδηγεί μια μηχανή endurο» λέει ο Γιώργος. Όμως, παρά την μεγάλη αίσθηση του κινδύνου, ο ίδιος είναι απόλυτα συγκεντρωμένος όταν βρίσκεται πάνω στη μηχανή. «Χρειάζεται πλήρη αυτοσυγκέντρωση και δεν πρέπει τίποτα άλλο να απασχολεί το μυαλό σου. Μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να φέρει την πτώση» αναφέρει ο αθλητής.

 

Πρωτιές σε αγώνες
 
Τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί σε περισσότερους από 100 πανελλήνιους και παγκόσμιους αγώνες. Το 2009 κατέλαβε την 1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ENDURO, την ίδια χρονιά την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SCRAMLE και το 2010 έλαβε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ENDURO. Στόχος του για το 2011 είναι να κατακτήσει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ENDURO, γι’ αυτό και εργάζεται εντατικά.
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης του περιλαμβάνει τρέξιμο 7 χιλιομέτρων στο χώρο των Λουτρών Λαγκαδά, ορεινή ποδηλασία, γυμναστήριο και προπόνηση με τη μηχανή στην ιδιωτική πίστα που έχει κατασκευάσει στην Ανάληψη. Άλλωστε, όπως αναφέρει κι ο ίδιος, «για τη συμμετοχή σ’ αυτό το άθλημα απαιτείται να έχεις άριστη φυσική κατάσταση. Δεν είμαι από τους πιο πωρωμένους μηχανόβιους, θεωρούμαι όμως από τους γρηγορότερους οδηγούς λόγω της φυσικής μου κατάστασης. Πηγαίνω γυμνασμένος στους αγώνες για να αντέχει το σώμα μου και διασκεδάζω τον αγώνα χωρίς να κουράζομαι».
Πέρα από τις διακρίσεις, ο Γιώργος εκφράζει και το παράπονο του, καθώς το άθλημα που συμμετέχει δεν είναι αναγνωρισμένο, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν κρατικές χορηγίες. «Είναι πολυέξοδο σπορ, γι’ αυτό και δεν είμαι σίγουρος αν θα συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμη. Άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και Ιταλία στηρίζουν τους αθλητές τους, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα», προσθέτει ο αθλητής. Παρ’ όλα αυτά για το 2011 έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ιταλική εταιρία μηχανών BETA.

 
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium