Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 23:46:23Επισκέπτες Online: 548


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ του Τρύφωνα Τσομπάνη
21-03-2019
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ του Τρύφωνα Τσομπάνη
 

Χρονογραφικά σημειώματα

 

Ή αλλάζουμε λοιπόν ή βουλιάζουμε λέει ο ΟΑΣΘ, απειλώντας Δήμο και Δημότες για το χάλι των δρόμων που μας κληροδότησαν οι Διοικούντες τον Δήμο. Αναμφίβολα το πρόβλημα είναι μέγα αφού έγινε ήδη ένα ατύχημα, αλλά στον Δήμο μας περί άλλων τυρβάζουν, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι, αντιπεριφερειάρχες, και κανείς δεν νοιάστηκε έστω προεκλογικά να λύσει το θέμα.

Κάποιος είχε πει στις προηγούμενες εκλογές «αν είναι σε κάθε εκλογές να φτιάχνουν τους δρόμους, μακάρι να γίνονται κάθε χρόνο εκλογές»!!! Αλλά και από την άλλη έχουμε έναν ΟΑΣΘ που είναι ο ίδιος ένα πρόβλημα, ως προς την εξυπηρέτηση των πελατών του και προφανώς ψάχνει τρόπο από κάπου να πιαστεί και πιάνεται από τα μαλλιά του πνιγμένου! Καλό θα είναι λοιπόν πρώτα να σοβαρευτούν ως προς τις υποχρεώσεις τους προς το επιβατικό τους κοινό και να φανούν συνεπείς και μετά θα έχουν κάθε λόγο να απαιτούν από τους άλλους. Στο κάτω- κάτω ο πελάτης πάντα την πληρώνει και αρκετά μας ταλαιπωρούν καθημερινά.

Όσον αφορά στο Δήμο Λαγκαδά «δυστυχώς επτωχεύσαμε» από έργα, από ιδέες, από ανθρώπους που να μπορούν να λύνουν προβλήματα. Το ανακυκλούμενο αυτοδιοικητικό προσωπικό, μοιάζει πλέον με ανέκδοτο, αφού αυτοί που είχαν και έχουν την ευθύνη των προβλημάτων, χαριεντίζονται στις πλατείες με την εκλογική τους πελατεία, η οποία αλλού δεν έχει δρόμους, αλλού νερό να πιεί, αλλού δεν έχει ρεύμα και αλλού πνίγεται στο σκουπίδι, αλλά εθίστηκε πλέον στο δούλεμα, στο ψέμα, στο τάξιμο, σε βαθμό βαριάς μορφής εθισμού.

Θα μου πείτε κι άλλος δεν έχει νερό να πιεί εδώ και 20 χρόνια, το βασικό αγαθό της ζωής, αλλά επιμένει τους ίδιους ανθρώπους να ψηφίζει, επειδή οι δύο τελευταίοι Δήμαρχοι του έταζαν, αλλά δεν νοιάστηκαν για τα στοιχειώδη, και θυμήθηκε ΤΩΡΑ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ να εγκαλέσει στον εισαγγελέα τους αρμόδιους που κωλυσιεργούν! Ώπα ρε παιδιά!!! Μήπως μπορούν να τους κατονομάσουν κι όλας τους υπευθύνους για να τους φύγει και η ευθύνη; Δεν φοβούνται όμως μήπως ο εισαγγελέας χτυπήσει την πόρτα τους γιατί αυτοί είναι αποκλειστικά αρμόδιοι να λύνουν τα προβλήματα.

Ποιος αλήθεια έχει την βασική ευθύνη των προβλημάτων όταν πχ. η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα γιατί χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Ποιος έχει την ευθύνη διακοπής του νερού γιατί στα αντλιοστάσια κόβεται το ρεύμα λόγω χρέους στη ΔΕΗ; Μήπως έχουν και την ευθύνη που δεν λειτουργεί ο βιολογικός και πάλι για χρέη στη ΔΕΗ και τους επιβάλλονται και τσουχτερά πρόστιμα τα οποία κρατούν μυστικά από τους ΔΗΜΟΤΕΣ; (γιατί λένε είναι προσωπικά δεδομένα, λες και διαχειρίζονται λεφτά του πατέρα τους!!!) Μήπως  έτσι έκλεισαν και τα Λουτρά για χρέη στη ΔΕΗ, στην Εφορία, σε προμηθευτές και κουκουλώνουν τα πρόστιμα και τους καταλογισμούς που τους επιβάλλονται! Μήπως κάποιος πρέπει να πάει φυλακή για το «πειραγμένο» λογισμικό της ΔΕΥΑΛ, όπως μας έλεγε ένα παλιό δελτίο τύπου, που το κουκούλωσαν κι αυτό!

Απλά ερωτήματα, αλλά αναπάντητα εδώ και 15 χρόνια!!!! Πόσο να αντέξει αυτός ο τόπος!!!!

Αλλά επιτέλους, θα πει κανείς, ο ΟΑΣΘ προασπίζεται τα συμφέροντά του, η ΔΕΗ τα δικά της συμφέροντα. Τα δικά μας, των Δημοτών ποιος θα τα προασπίσει;;;; Αυτοί που άφησαν τους δρόμους μας να γίνουν σαν καλντερίμι παραδοσιακού οικισμού;

Οι ίδιοι που αφήνουν τους Δημότες χωρίς νερό με γελοίες δικαιολογίες;

Οι ίδιοι που βλέπουν λεωφορεία να βουλιάζουν στην άσφαλτο και χασμουριούνται;

Οι ίδιοι που κατέχουν θέσεις δε Δήμο, περιφέρεια, τεχνική υπηρεσία, ΔΕΥΑΛ και απλά χαίρονται τη δόξα της εξουσίας τους φωτογραφιζόμενοι σαν μοντέλα σε πολιτική πασαρέλα;;;

Αν είναι δυνατόν!!!!!!

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium