Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/11/2021 07:41:33


    Επισκέπτες Online: 511


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Παραπολιτικά: Η επιδότηση υποψηφιότητας, τα τοπικά ψηφοδέλτια και... τα ταξίματα
24-04-2019
Παραπολιτικά: Η επιδότηση υποψηφιότητας, τα τοπικά ψηφοδέλτια και... τα ταξίματα
 


Επιδότηση υποψηφιότητας

Το τι ακούμε τις τελευταίες μέρες από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους δεν λέγεται! Πρόσφατα, δύο κυρίες ενημέρωναν περιχαρείς τους δημότες πως θέτοντας υποψηφιότητα ως υποψήφιες σύμβουλοι, θα επιδοτηθούν με ποσό 2.000 ευρώ η κάθε μία, αφού αυτό τους ανακοίνωσαν από το συνδυασμό που εκπροσωπούν. Μάλιστα, επειδή οι δύο αυτές κυρίες είναι ευκατάστατες, ανέφεραν πως τα χρήματα αυτά δεν τις παρακίνησαν στο να θέσουν υποψηφιότητα, αλλά συμφώνησαν πως θα τα καταθέσουν για φιλανθρωπικές δράσεις!

Διχασμένα σόγια

Μαλλιά κουβάρια μαθαίνουμε πως έχουν γίνει πολλές οικογένειες, αφού στο ίδιο σόι θείος και ανιψιός ή συγγενείς δευτέρου βαθμού κατεβαίνουν σε αντίπαλους συνδυασμούς. Φυσικά, με τους τόσους πολλούς υποψήφιους δημάρχους, λογικό είναι να υπάρχουν και τέτοια περιστατικά και οι καημένοι συγγενείς να τάζουν ψήφο σε όλους για να μην τους δυσαρεστήσουν. Από την άλλη, οι υποψήφιοι σύμβουλοι κρατούν λίστες με ονόματα συγγενών και τους σταυρούς που περιμένουν από τα εκλογικά κέντρα και σε περίπτωση που δεν τους βγουν τα νούμερα, είναι ικανοί να κόψουν από τους συγγενείς τους… την καλημέρα!Τα τοπικά του Ζαγκλιβερίου

Έτοιμο μαθαίνουμε πως είναι το πρώτο ανεξάρτητο τοπικό ψηφοδέλτιο στο Ζαγκλιβέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει σύνθημα «Οι Νέοι Μπροστά» και θα αποτελείται από νέους σε ηλικία ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, νέες ιδέες και όραμα για ένα καλύτερο Ζαγκλιβέρι! Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα έντεκα ονόματα των υποψηφίων που θα απαρτίζουν το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Ζαγκλιβερίου «Οι Νέοι Μπροστά», για τα οποία μάθαμε πως είναι δραστήρια μέλη της κοινωνίας, με όρεξη και πολύ αγάπη για τον τόπο που ζουν! Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ένα ακόμη ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο θα γίνει στο Ζαγκλιβέρι, ενώ στην πόλη του Λαγκαδά όλοι οι συνδυασμοί, εκτός της Χρύσας Σάμου, θα έχουν το δικό τους τοπικό ψηφοδέλτιο.


Ανετος ο Φίλιππος

Ο πρώτος που έκλεισε το ψηφοδέλτιο του και ανακοίνωσε «με τη μία» 90 άτομα υποψήφιους συμβούλους είναι ο Φίλιππος Γεωργουδάκης. Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει στο ψηφοδέλτιο του άτομα όλων των ηλικιών, οι περισσότεροι από τους οποίους πρόσκεινται στο ΚΚΕ, ακολουθώντας πιστά τις αρχές και την ιδεολογία του κόμματος. Σταθερή αξία θα λέγαμε, αν και με χαμηλά ποσοστά, αφού την προηγούμενη φορά έπιασε μόλις 3,39%.

Πληρώνουν τους λογαριασμούς

Αντίθετα, όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, παρότι βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων, αναζητούν ακόμη υποψηφίους. Μάλιστα, ένας υποψήφιος δήμαρχος για να τους παρακινήσει να μπουν στο ψηφοδέλτιο του μαθαίνουμε πως τους… τάζει ότι θα τους βρει δουλειά, ότι θα έχουν μισθωτή θέση στη διοίκηση του δήμου, ενώ έχει φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους εξοφλήσει τους απλήρωτους λογαριασμούς του ρεύματος, του ΕΝΦΙΑ ή να πληρώσει το σέρβις του αυτοκινήτου τους! Πρόσφατα μάλιστα κάτοικοι ενός μικρού χωριού δίπλα στο Λαγκαδά απόρησαν ακούγοντας το όνομα μιας γυναίκας ως υποψήφιας συμβούλου, η οποία, σύμφωνα τα λεγόμενα τους, σπάνια βγαίνει έξω από το σπίτι της!

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium