Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/6/2022 10:18:59
    Επισκέπτες Online: 673


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΣΤΟ lagadas.net
06-05-2011
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΣΤΟ lagadas.net

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
Ο ορθοπεδικός Δημήτρης Χρηστίδης από το Λαγκαδά και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης μιλάει αποκλειστικά στο lagadas.net για τους λόγους της παραίτησής του από τη διοίκηση του ΕΡΜΗ Λαγκαδά, την επιτυχία του στις περιφερειακές εκλογές και το ενδιαφέρον του για τα δημοτικά δρώμενα του τόπου.
 
Συνέντευξη στον Πασχάλη Μητρακούδη


 
Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να παραιτηθείτε από πρόεδρος του ΕΡΜΗ Λαγκαδά;
«Νομίζω ότι ήταν σαφείς οι λόγοι και η απόφασή μου. Μετά τη λήξη του αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας -όπου η ομάδα μας κέρδισε άνετα και χωρίς να δημιουργηθεί κανένα έκτροπο κατά τη διάρκεια του αγώνα- ο διαιτητής μου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχτηκε ένα ρολό ταμειακής μηχανής από την κερκίδα του Ερμή, που τον τραυμάτισε στον ώμο και στο μάτι. Το γεγονός θεωρήθηκε απαράδεκτο από όλους μας, καθώς με αυτό τον τρόπο διακινδυνεύεται η ζωή ενός ανθρώπου. Εγώ προσωπικά αισθάνθηκα αφάνταστα προσβεβλημένος από την πράξη αυτή, καθώς δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε κάποιους «θερμόαιμους» οπαδούς από το να δημιουργήσουν τέτοια επεισόδια. Εξάλλου δεν υπήρχε και κανένας λόγος που να δικαιολογεί τέτοια συμπεριφορά.
Όλα αυτά εμένα μου δημιουργούν ένα τεράστιο προβληματισμό και κατά τη διάρκεια των αγώνων γίνομαι δέκτης πολλών παραπόνων από ανθρώπους που δεν τους εκφράζουν τέτοιες συμπεριφορές. Έτσι λοιπόν εκείνη τη στιγμή είπα ότι είναι προτιμότερο να παραιτηθώ, ώστε κάποιοι να συνετιστούν από τη στάση μου, αλλιώς αν δεν γίνει αυτό, εγώ δεν έχω καμία θέση σε αυτό που λέγεται τυφλή βία, ένα φαινόμενο που το συναντάμε συνεχώς στα ελληνικά γήπεδα.
Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της απολογίας μας για το περιστατικό αυτό, τα μέλη της διοίκησης ανέφεραν στον αθλητικό δικαστή πως εξαιτίας αυτού του περιστατικού ο πρόεδρος του Ερμή παραιτήθηκε και εγκατέλειψε την ομάδα, καθώς δεν μπορεί να σταθεί αλληλέγγυος με τη βία. Ο αθλητικός δικαστής το εκτίμησε αυτό και απάλλαξε την ομάδα από τη διαδικασία της ποινής. Αυτό όμως το φαινόμενο θα πρέπει να μας προβληματίσει και να βρούμε τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε.
Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο επαναλήφθηκε και στην αρχή της χρονιάς, όπου ενώ είχαμε κερδίσει με 17 πόντους τον Πανελευσινιακό, ένας οπαδός πέταξε ένα αντικείμενο τραυματίζοντας αθλητή της αντίπαλης ομάδας και ο «Ερμής» τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών. Επίσης, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος κληθήκαμε δύο φορές σε απολογία για συμπεριφορές φιλάθλων μας».
 
Αν στους επόμενους αγώνες δεν υπάρξουν τέτοια προβλήματα, θα επιστρέψετε στη διοίκηση της ομάδας;
«Θα δούμε τι θα γίνει το Σάββατο, που θα διεξαχθεί ένας σημαντικός αγώνας με τη Δράμα. Αν οι φίλαθλοι μας ακολουθήσουν τις συστάσεις του Δ.Σ., δηλαδή να αλλάξουν κερκίδα, τοποθετηθεί μία κάμερα παρακολούθησης και δείξουμε στοιχεία συμμόρφωσης και καλής συμπεριφοράς, τότε νομίζω ότι οι λόγοι της παραίτησης μου δεν θα συντρέχουν και θα επανέλθω. Θα πρέπει όμως να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους κάποιοι άνθρωποι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ως ένα υγιές σωματείο. Θα ήθελα να συνεχίσω ως πρόεδρος του Ερμή, αλλά με προϋποθέσεις».
 
Πέραν από τον αθλητισμό ασχολείστε ενεργά και με την πολιτική, όπου στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη εκλεχτήκατε τρίτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη. Τι πιστεύετε ότι συνετέλεσε στην τόσο μεγάλη σταυροδοσία σας;
«Θεωρητικά είναι επιτυχία. Γιατί εγώ την πρώτη φορά που είχα κατέβει στις νομαρχιακές εκλογές είχα συγκεντρώσει 11.500 ψήφους και λόγω της ποσόστωσης (στο σύνολο κατέλαβα την 10η θέση) κατάφερα και εκλέχτηκα νομαρχιακός σύμβουλος στο Επαρχείο Λαγκαδά. Τώρα είχα 10.860 ψήφους, δηλαδή είχα λιγότερους ψήφους από την προηγούμενη φορά και εκλέχτηκα τρίτος ωστόσο υπήρξε αποχή 45-55%. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κόσμος απείχε από την εκλογική διαδικασία. Άρα λοιπόν η οποιαδήποτε εκλογή περιφερειάρχη ή κυβέρνησης, νομίζω ότι είναι μειοψηφία.
Από κει και πέρα, η επιτυχία στο πρόσωπο μου οφείλεται στη διαδρομή μου, η οποία είναι πολυεπίπεδη. Πρώτον, είναι η θέση μου και ο ρόλος μου στην κοινωνία του Λαγκαδά. Ζω εδώ με την οικογένεια μου, τα παιδιά μου μεγαλώνουν στο Λαγκαδά και βιώνω καθημερινά τα προβλήματα της περιοχής. Νομίζω ότι ο κόσμος αυτό το πράγμα το εκτιμά και το εισπράττω σαν ψήφο. Άλλωστε, μετράει και η επαγγελματική μου θέση ως γιατρός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πρωί εργάζομαι στο ΙΚΑ Ευόσμου και έρχομαι σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους καθημερινά. Άλλο ένα στοιχείο είναι η ενασχόληση μου με τα αθλητικά δρώμενα του τόπου μου, που μου δίνει μια επιπλέον αναγνωρισιμότητα, όπως και το γεγονός ότι όποτε μου έχει ζητηθεί βοήθεια από οποιονδήποτε, το έκανα πάντα με μεγάλη χαρά».  
 
Ως περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, έχετε μια ευρεία εικόνα των προβλημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά. Ποια θεωρείτε σημαντικότερα;
«Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το πρόβλημα της ανάπτυξης. Ο τόπος μας αρχίζει να φτωχαίνει. Κάποτε υπήρχε μεγάλη αγροτική παραγωγή, ενώ τώρα είναι ελάχιστη. Θα πρέπει να δούμε αυτό το ζήτημα σε συνδυασμό με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να δοθούν άλλες κατευθύνσεις για να υπάρξει παραγωγική διαδικασία. Υπάρχει επίσης το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα με την Κορώνεια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει σε λίγο να μας επιβάλλει πρόστιμο για το θέμα αυτό.
Επίσης, έχουμε και το θέμα των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Μαυρορράχης και το εργοστάσιο καύσης, όπου το 2010 το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία του και γι’ αυτό δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ζήτημα επανέρχεται από την πίσω πόρτα και χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας. Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι ο κόμβος των Λουτρών που είναι ημιτελής, ενώ επίσης κρίνεται αναγκαία η δημιουργία μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο χώρο των Λουτρών για να δοθεί περαιτέρω ώθηση, ανάπτυξη και αξιοποίηση της προνομιακής αυτής περιοχής. Θα αναφερθώ ακόμη στη δημιουργία ενός οργανωμένου σταθμού μετεπιβίβασης στο Λαγκαδά και πολλά ακόμη μικρότερα και μεγαλύτερα θέματα που υπάρχουν και που δεν θα πρέπει να τα αφήνουμε να «λιμνάζουν», αλλά να τα επιλύουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».
 
Παρακολουθείτε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά;
«Είναι κάτι που το επιθυμώ, ωστόσο είναι αλήθεια ότι δεν τις παρακολουθώ λόγω έλλειψης έγκαιρης ενημέρωσής μου. Παρ’ αυτά προσπαθώ να λαμβάνω γνώση των θεμάτων που απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι πρότινος είθισται, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι να ενημερώνονται για τη διενέργεια των δημοτικών συμβουλίων των εκάστοτε δήμων με μέριμνα των τελευταίων. Καλό θα είναι η καινούργια δημοτική αρχή να στέλνει σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους του Νομού Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και τις προσκλήσεις των εκδηλώσεων, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πότε γίνονται δημοτικά συμβούλια ή όποτε υπάρχουν κάποιες εκδηλώσεις και όποτε μπορούμε να παρευρισκόμαστε».
 
Θα σας ενδιέφερε να αποκτήσετε πιο ενεργό ρόλο στο νέο δήμο Λαγκαδά και υπό ποιες προϋποθέσεις θα θέτατε υποψηφιότητα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές;
«Θα ήθελα να σας τονίσω ότι πρώτιστα  μ’ ενδιαφέρει ο τόπος μου. Έτσι πιστεύω ότι αν η σημερινή δημοτική αρχή καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας του δήμου μας, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να κληθεί κάποιος άλλος για να πάει απέναντι της.   
 Άλλωστε για μένα δεν είναι αυτοσκοπός η άσκηση εξουσίας. Ωστόσο αν υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις που οδηγούν την κοινωνία να εκφραστεί με ένα διαφορετικό τρόπο πέραν του συνηθισμένου και η προτίμηση αυτή συγκεντρώνεται στο πρόσωπό μου, τότε, σταθμίζοντας και υποκειμενικά κριτήρια όπως η επαγγελματική μου ενασχόληση και οι οικογενειακές υποχρεώσεις, θα λάβω την τελική μου απόφαση. Είναι όμως αρκετά νωρίς για τέτοια συζήτηση και αυτό που προέχει τώρα είναι η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του τόπου και η ανάπτυξη αυτού σε μια κοινωνία που μαστίζεται από μια φοβερή περίοδο κρίσης».
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Δημήτριος Π. Χρηστίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Χειρουργός Ορθοπεδικός
Γεννήθηκε στον Λαγκαδά το 1961.
 
Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Γιώτα Μιχαλοπούλου και έχει 2 γιους, τον Παναγιώτη (φοιτητής Ιατρικής εν υποτροφία) και τον Γιώργο (μαθητής Γυμνασίου).
 
Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσ/νίκης (1982).
 
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. (1990).
 
Εργάζεται από το 1998 ως ορθοπεδικός στο ΙΚΑ Ευόσμου και διατηρεί ιατρείο στον Λαγκαδά.
 
Είναι ιατρικός συνεργάτης της κλινικής ΒΪΟΙΑΤΡΙΚΗ (πρώην Γαληνός)
 
Είναι ιατρικός συνεργάτης 32 αθλητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης
 
Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος και 2ος σε σταυρούς Επαρχιακός Σύμβουλος το 2006.
 
Είναι μέλος της Επιτροπής Υγείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης
 
Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ορθοπεδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος
 
Είναι πρόεδρος από το 2000 της ομάδας μπάσκετ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ, η οποία αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία, την οποία και ανέλαβε από τα τοπικά πρωταθλήματα τη Θεσσαλονίκης. Στη ίδια ομάδα υπήρξε αθλητής, προπονητής και παράγοντας.
 
Βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος ερασιτεχνικός αθλητικός παράγοντας της πόλης για το 2008.
 
Τιμήθηκε για την ιατρική και κοινωνική προσφορά του από 17 αθλητικές ομάδες του Νομού Θεσσαλονίκης (ΑΙΑΣ Ευόσμου, Δόξα Πενταλόφου, Αστραπή Μεσαίου, Δόξα Δρυμού, ΑΠΕΛ, Ατρ. Ν. Φιλαδέλφειας, Άρης Καβαλαρίου, ΑΚΕΤ Σταυρούπολης, Α.Ν. Καλαμαριάς κ.λ.π.).
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium