Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/1/2023 16:11:54

 Επισκέπτες Online: 540


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΞΑΡΣΗ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΤΗ ΛΗΤΗ
09-05-2011
ΕΞΑΡΣΗ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΤΗ ΛΗΤΗ

Σε έξαρση βρίσκονται τους τελευταίους μήνες τα κρούσματα εγκληματικότητας στον άξονα της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα η Λητή βρίσκεται αντιμέτωπη με αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών. Οι κάτοικοι, ιδιαιτέρα φοβισμένοι, καταγγέλλουν πως την ευθύνη δεν έχουν μόνο όσοι καταφεύγουν στο έγκλημα, αλλά κυρίως η αστυνομία, καθήκον της οποίας είναι οι προστασία των πολιτών.

Παρά τις συνεχείς αναφορές και καταγγελίες, η περιοχή δεν αστυνομεύεται στο βαθμό που απαιτείται, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με κάτοικο της Λητής, «περιπολίες δεν γίνονται συχνά, αν και υπάρχει έντονο πρόβλημα».
Όπως είπαν στους «Ρεπόρτερς» κάτοικοι της Λητής, τα περισσότερα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σημειώνονται σε περιόδους αργιών και εορτών. Ο αντιδήμαρχος Ασφάλειας του δήμου Ωραιοκάστρου Γιώργος Παρισόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις δεν υπόκεινται στην δικαιοδοσία της δημοτικής αστυνομίας, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους και να αναφέρουν, οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη τους».

Τι λένε οι αστυνομικοί


Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Χατζηιωάννου εξηγώντας την κατάσταση, σημείωσε μιλώντας στους «Ρεπόρτερς»: «Εξαιτίας των περικοπών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μειωθήκαν φυσικά και οι προσλήψεις στο σώμα της αστυνομίας με αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνικά μέσα». Το αστυνομικό τμήμα Λαγκαδά καλείται, να καλύψει έναν διευρυμένο σε έκταση Καλλικρατικό δήμο με απομακρυσμένες μεταξύ τους δημοτικές κοινότητες. «Δεδομένων των βασικών ελλείψεων προσωπικού είναι επόμενο οι συνάδελφοι να μην καλύπτουν τις ανάγκες φύλαξης όλης της περιοχής», συμπλήρωσε ο κ. Γ. Χατζηιωάννου.


Της Βασούλα Γιακουμίδου Βερροιώτου απο το reporters-dytika.blogspot.com 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium