Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/9/2023 20:12:09


 Επισκέπτες Online: 591


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΤΟ «ΠΑΛΕΥΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ
10-05-2011
ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΤΟ «ΠΑΛΕΥΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ

Οριστικό θεωρείται το θέμα συγχώνευσης τριών σχολικών μονάδων στο Δήμο Λαγκαδά από την νέα σχολική χρονιά 2011-2012. Πρόκειται για τα δύο δημοτικά σχολεία Λευκοχωρίου και Ν. Καλλινδοίων (Καλαμωτού) και το Γυμνάσιο Ασκού, που παρουσιάζουν μικρό αριθμό μαθητών, ενώ «ανοιχτό» παραμένει ακόμη το θέμα της συγχώνευσης του δημοτικού σχολείου Ανάληψης.
Αυτό ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 9 Μαΐου από τον δήμαρχο Ι.Αναστασιάδη, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλή της «Νέας Πορείας» Γ. Καραγιάννη. Ο δήμαρχος τόνισε πως από την πλευρά του δήμου έγινε ότι ήταν δυνατόν ώστε να μην κλείσει κανένα σχολείο, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιες αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί από το υπουργείο.

Κλείνουν οριστικά
Συγκεκριμένα, το δημοτικό σχολείο Λευκοχωρίου με 9 μαθητές αναμένεται από τη νέα σχολική χρονιά να συγχωνευθεί με το δημοτικό σχολείο της Ξυλόπολης, το 2θέσιο δημοτικό σχολείο Ν.Καλλινδοίων με 32 μαθητές με το Δημοτικό Σχολείο Ζαγκλιβερίου και το 2ο Γυμνάσιο Σοχού (Γυμνάσιο Ασκού) με 36 μαθητές με το Γυμνάσιο Σοχού.
Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να συγχωνεύσει και το 3θέσιο δημοτικό σχολείο Ανάληψης με 38 μαθητές, αλλά το θέμα ακόμη παραμένει «ανοιχτό», όπως τόνισε ο δήμαρχος.
Συγχώνευση και στο 2ο νηπιαγωγείο Καβαλαρίου με το 1ο νηπιαγωγείο Καβαλαρίου, κάτι που όμως δεν επηρεάζει επί της ουσίας, καθώς αυτό που άλλαξε ήταν ότι οι δύο διευθύνσεις συγχωνεύτηκαν σε μία.
«Σώθηκε» το Γυμνάσιο Ξυλόπολης
Ανάμεσα στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας ήταν και η συγχώνευση του Γυμνασίου Ξυλόπολης, όπου σήμερα φοιτούν 35 μαθητές. Η ιδιαιτερότητα του σχολείου αυτού είναι ότι οι μισοί από τους μαθητές που φοιτούν σε αυτό προέρχονται από γειτονικούς δήμους και νομούς και ενδεχόμενο «κλείσιμο» του θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, γι’ αυτό και από το υπουργείο δόθηκε το «πράσινο φως».


Πασχάλης Μητρακούδης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium