Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 23:55:56Επισκέπτες Online: 560


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λουτρά Λαγκαδά: Η  τελευταία πράξη του δράματος
19-06-2019
Λουτρά Λαγκαδά: Η τελευταία πράξη του δράματος
 

Θα αναρωτιέστε ίσως τι γίνεται τελικά με τα Λουτρά της πόλης μας, που κατάντησαν πλέον να απεικονίζουν την όλη εικόνα του Δήμου Λαγκαδά. Εγκατάλειψη, μιζέρια, βρωμιά, αδιαφορία, αδιαφάνεια, σκάνδαλα, αδήλωτη εργασία, απλήρωτοι εργαζόμενοι και ό,τι μπορεί να φανταστεί το μυαλό του κάθε Δημότη. Ντρέπεσαι να μπεις στους λουτήρες για μπάνιο, η βρωμιά και η μούχλα ανέλαβαν την εξουσία!!!

Κι όμως αυτά τα Λουτρά ήταν κάποτε ο παράδεισός μας, η πηγή της ζωής και του πλουτισμού της πόλης. Αναρωτιέται κανείς: ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!!!!  Και αναφέρομαι στους δύο τελευταίους που παρέλαβαν τα Λουτρά εν δράσει και τα ΕΚΛΕΙΣΑΝ χωρίς να λογοδοτούν ακόμα σε κανέναν.

Βέβαια κάποτε θα αρχίσουν τα δικαστικά όργανα και ίσως μάθουμε περισσότερες αλήθειες που τώρα αποκρύπτονται επιμελώς από τους διοικούντες, γιατί λένε είναι προσωπικά δεδομένα και δεν κοινοποιούνται, ούτε τα πρόστιμα ούτε οι οικονομικοί καταλογισμοί!! Λες και μιλάμε για το οικογενειακό τους μαγαζί κι όχι για Δημοτική επιχείρηση που πρέπει να μάθει ο κόσμος όλη την αλήθεια!!

Το δούλεμα και το ψέμα που έπεφτε στις «προεκλογικές δεσμεύσεις τους», έρχεται να επιβεβαιωθεί τώρα που τέλειωσε κι αυτή η δημαρχιακή θητεία, όσων υπόσχονταν να σώσουν τα Λουτρά. Δυστυχώς το μόνο που  κατάφεραν ήταν να τα υπερχρεώσουν ακόμα περισσότερο και να τα απαξιώσουν όσο δεν πάει άλλο. Τα πρόστιμα πήγαν σύννεφο και οι μηνύσεις των προμηθευτών και εργαζομένων θα απασχολούν για αρκετό καιρό τη δικαιοσύνη. Η τελευταία και πιο αστεία πράξη του κ. Καραγιάννη, ήταν να αναθέσει μια μελέτη (copypaste) αξίας 19.000 ευρώ για το μέλλον των Λουτρών που πρότεινε να ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ όλες οι υποδομές, αλλά και ο περιβάλλον χώρος των 860 στρεμμάτων έναντι 13.000 ευρώ ενοικίου τον μήνα, όταν μόνο η πισίνα και το αναψυκτήριο νοικιάστηκαν (και καλώς έγινε) έναντι 5.500 ευρώ το μήνα.

(Να σημειώσω ότι η μελέτη που παρήγγειλε γνωστός επιχειρηματίας για μια άλλη επιχείρηση λουτρών κόστισε 7.000 ευρώ κατά δήλωση του μελετητή).

Σε κάποια φάση το 2015 αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης των Λουτρών για να μπορέσει να ορθοποδήσει. Η αύξηση δεν δόθηκε ποτέ, γιατί από καρναβάλια, φασολάδες και άλλες γελοιότητες που θεωρούσαν πολιτισμό, δεν έμειναν λεφτά για τα Λουτρά. Κι όταν το κράτος αποφάσισε να ενισχύσει τις δημοτικές επιχειρήσεις, ο Δήμος Λαγκαδά παρακράτησε την ενίσχυση της επιχείρησης γιατί λέει τα Λουτρά χρωστούσαν στον Δήμο!!!Το ότι τα Λουτρά χρωστούσαν και της Μιχαλούς, δεν τους ένοιαξε καθόλου!!!

Τώρα λοιπόν τρεις εβδομάδες προ των εθνικών εκλογών, και άλλες τρεις από την αλλαγή ηγεσίας στον Δήμο μας, η απερχόμενη διοίκηση Καραγιάννη επιχειρείνα τα βουλιάξει τελείως, θέτοντας ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την ακύρωση της απόφασης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, και κατά πάσα πιθανότητα την τοποθέτηση εκκαθαριστή στην επιχείρηση ως μη λειτουργικής πλέον. Αυτό σημαίνει ότι τα ΛΟΥΤΡΑ βάζουν λουκέτο και η εκκαθάριση θα τραβήξει τουλάχιστον μια δεκαετία, (όπως στις κατασκηνώσεις Βερτίσκου). Αυτό σημαίνει και κάτι ακόμη, ότι όσες δικαστικές υποθέσεις εκκρεμούν κατά των δύο δημάρχων παραπέμπονται στην επομένη δεκαετία με το επιχείρημα ότι πρέπει να τελειώσει η εκκαθάριση, οπότε θα είναι καιρός και να παραγραφούν αφού θα συμπληρώνουν εικοσαετία!!! ΝΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ !!! Ο τόπος να βουλιάξει αρκεί κάποιοι να φροντίσουν ανενόχλητοι και χωρίς ντροπή για το πολιτικό τους μέλλον.

Καλούμε την νέα Δημοτική αρχή να αναλάβει το ρόλο της περιφρούρησης της νομιμότητας, του σεβασμού της λογικής των πολιτών και του σεβασμού της ιστορίας των Λουτρών. Οι απερχόμενοι Δημοτικοί σύμβουλοι καλό θα είναι να μην αναλάβουν αυτή την ευθύνη προσωπικά, γιατί θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για ό,τι θα επακολουθήσει στις δικαστικές αίθουσες.

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium