Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/10/2022 11:38:08
    Επισκέπτες Online: 365


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Η ΑΜΕΑ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Η ΑΜΕΑ


Δωρεάν Παροχή Υπηρεσιών Βοήθειας στο Σπίτι σε ηλικιωμένους ή ΑμεΑ συγγενείς εργαζομένων ή ανέργων!
 

Ήρθε η σειρά μας να φροντίσουμε αυτούς που μας φρόντιζαν τόσα χρόνια!

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη δυνατότητα συμμετοχής εργαζομένων και ανέργων καθώς και συγγενικών τους προσώπων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  μέσω της Δομής της Θαλπωρής.  Μια ουσιαστικά εντελώς δωρεάν παροχή προς τις οικογένειες των εργαζομένων ή των ανέργων!

Η Δομή της Θαλπωρής δραστηριοποιείται στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από το 2009. Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα, σε άτομα που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως αλλά και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες -ΑμεΑ, σε αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Σκοπός του Προγράμματος είναι η Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκον  υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησηςΤο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Δικαίωμα να αιτηθούν υπηρεσίες για τους συγγενείς τους, έχουν άνεργοι ή εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν σε επιχειρήσεις που υλοποιούν προγράμματα διατήρησης ή ενίσχυσης της απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ (π.χ. εργοδοτικές εισφορές 200.000 θέσεων, επιδότησης Νέων Θέσεων Εργασίας, ΝΕΕ, ΛΑΕΚ κλπ.). Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με εισόδημα ≤5000 ευρώ.

Κάθε «ωφελούμενος» εργαζόμενος (των προηγούμενων περιπτώσεων), άνεργος ή ασφαλισμένος ΟΓΑ μπορεί να κάνει αίτηση και να εντάξει στις δωρεάν υπηρεσίες της Θαλπωρής μέχρι 2 άτομα ηλικιωμένους συγγενείς του ή ΑμεΑ συγγενείς τους. Ο συγγενής (εξυπηρετούμενος) για τον οποίο κάνει αίτηση ο κάθε ωφελούμενος μπορεί να είναι και μακρινός συγγενής (θείος, θεία, ξάδελφος, ξαδέλφη κλπ.). Π.χ. ένας εργαζόμενος ωφελούμενος μπορεί να κάνει αίτηση για να εντάξει τη μαμά του και τη θεία του.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται  ΔΩΡΕΑΝ σε εβδομαδιαία συχνότητα από την ομάδα της Θαλπωρής, η οποία αποτελείται από 30 επιστημονικά στελέχη, στους εξυπηρετούμενους αφορούν σε: 

·         Νοσηλευτική μέριμνα με επισκέψεις στο σπίτι από νοσηλευτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία

·         Ιατρική φροντίδα με επισκέψεις στο σπίτι με γιατρούς από ποικίλες ειδικότητες 
       (Παθολόγος, Καρδιολόγος, Πνευμονολόγος, Ορθοπεδικός)

·         Φυσιοθεραπεία με επισκέψεις στο σπίτι από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές

·         Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με 
       επισκέψεις στο σπίτι

·          Διεκπεραίωση Οικογενειακών θεμάτων – Οικιακή Φροντίδα και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών
        διαβίωσης (μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών, κτλ.)

·          Συνοδεία και μεταφορά στις διάφορες υπηρεσίες (Νοσοκομεία, ΙΚΑ, κτλ.)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ 2011

Η συμμετοχή του δυνητικού ωφελούμενου και εξυπηρετούμενου συνοδεύεται από την απαραίτητη προσκόμιση δικαιολογητικών μαζί με την αίτηση τους το αργότερο έως και Τετάρτη 18 Μαΐου 2011. Συνεπώς η άμεση ενημέρωσή σας για τα οφέλη του προγράμματος, καθώς και για τη συλλογή των δικαιολογητικών κρίνεται αναγκαία. Μπορείτε να επικοινωνείτε  με τις γραμμές:

·         Δομές Θεσσαλονίκης, Λάρισας και
         Κέρκυρας στο 2310 26 65 26

·         Δομή Αθηνών στο 210 6254928


Ορισμός «Ωφελούμενου» και «Εξυπηρετούμενου»

 
Εξυπηρετούμενος δηλαδή αποδέκτες των Υπηρεσιών Βοήθειας στο Σπίτι είναι Ηλικιωμένοι Άνθρωποι ή Α.Μ.Ε.Α. ανεξαρτήτως ηλικίας. Προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να εξυπηρετούνται από τις κατ’οίκον υπηρεσίες του Προγράμματος (του ΕΣΠΑ) και της Θαλπωρής, θα πρέπει συγγενικά τους Πρόσωπα να κάνουν αίτηση ως Ωφελούμενοι του Προγράμματος.
Για να μπορεί ένας ενήλικας να είναι Ωφελούμενος του Προγράμματος, έτσι ώστε ο Ηλικιωμένος συγγενής του (αποδεικνύεται με μια Υπεύθυνη δήλωση), να εξυπηρετείται με κατ’ οίκον επισκέψεις, θα πρέπει να είναι:
- Άνεργος, εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ
- Ασφαλισμένος στον ΟΓΑ με εισόδημα μικρότερο των 5.000 ευρώ ή
- Εργαζόμενος/η, των οποίων η επιχείρηση στην οποία εργάζονται, υλοποιεί:
_ Πρόγραμμα STAGE του Ο.Α.Ε.Δ
_ Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ
_ Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Δ
_ Πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (π.χ. ΛΑΕΚ)
_ Πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Κάθε Ωφελούμενος μπορεί να αιτηθεί για 2 άτομα Ηλικιωμένους (π.χ. τη μητέρα του και τη θεία του).
 
Υπηρεσίες Δομής

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος (άνεργος, εργαζόμενός, κτλ.) αιτηθεί και εγκριθεί η αίτησή του για έναν ή δύο άτομα του κοντινού ή ευρύτερου συγγενικού του περιβάλλοντος, τότε οι επιστήμονες της Θαλπωρής θα τους επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση, παρέχοντάς τους υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας. Οι Ωφελούμενοι και οι Εξυπηρετούμενοι Ηλικιωμένοι δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά για τις υπηρεσίες αυτές, αφού αυτές οι υπηρεσίες χρηματοδοτούνται μέσω Ε.Σ.Π.Α.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ σε εβδομαδιαία συχνότητα από την ομάδα της Θαλπωρής στους εξυπηρετούμενους, η οποία αποτελείται από 30 επιστημονικά στελέχη, στους εξυπηρετούμενους αφορούν σε:
• Νοσηλευτική μέριμνα με επισκέψεις στο σπίτι από νοσηλευτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία
• Ιατρική φροντίδα με επισκέψεις στο σπίτι με γιατρούς από ποικίλες ειδικότητες
• Φυσιοθεραπεία με επισκέψεις στο σπίτι από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές
• Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με επισκέψεις στο σπίτι
• Διεκπεραίωση Οικογενειακών θεμάτων – Οικιακή Φροντίδα και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης (Μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών, κτλ.)
• Συνοδεία και μεταφορά στις διάφορες υπηρεσίες (Νοσοκομεία, ΙΚΑ, κτλ.)
Τη στελέχωση της Θαλπωρής πλαισιώνουν 30 επιστήμονες με πολυετή εμπειρία, Ιατροί (Καρδιολόγος, Παθολόγος, Πνευμονολόγος, Ορθοπεδικός), Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Νοσηλεύτριες, Βοηθοί Νοσηλευτές, Φυσιοθεραπευτές και Οικογενειακοί Βοηθοί.
Γεωγραφικά η Θαλπωρή δραστηριοποιείται σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και Κέρκυρα υπάρχουν 30 επιστήμονες:
Η Θαλπωρή ακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας και παρακολουθεί τις ανάλογες τάσεις στην παροχή φροντίδας ανάλογων δομών σε διεθνές βεληνεκές όπως τα αντίστοιχα “home care” των Σκανδιναβικών χωρών και της Αγγλίας. Εκτός από το Πρόγραμμα Επισκέψεων
κάθε Δικαιούχου και την ορθή ενημέρωση του φακέλου του, θα υπάρχει και ειδική γραμμή υποστήριξης σε συγγενικά πρόσωπα. Για κάποιους Δικαιούχους που απαιτείται διαφοροποιημένη φροντίδα, η Ομάδα της Θαλπωρής είναι σε θέση να διαμορφώσει εξειδικευμένο πρόγραμμα. Η πρόσβαση στις πληροφορίες των φακέλων των δικαιούχων θα είναι εφικτή από συγγενικό (ή άλλο) πρόσωπο του Δικαιούχου ακόμη και ηλεκτρονικά.
Βασική αξία για την Δομή της Θαλπωρής αποτελεί η κάλυψη αναγκών των Δικαιούχων με υπευθυνότητα μέσω της ωρίμανσης σχέσεων μεταξύ της εξειδικευμένης ομάδας και των τελικών Δικαιούχων. Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών και η αποτελεσματικότητα αυτών θα διεξάγονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από Υπεύθυνο Διαχείρισης της Δομής. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από τη Δομή θα ελέγχονται επίσης από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Φορέα του Προγράμματος, σε οποιοδήποτε στάδιο το θελήσει.

Περισσότερες πληροφορίες και στο www.ethalpori.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium